Λ.Θηβων 162, Περιστέρι 210 4924200-01/210 5774207
Ελληνικά

Συχνές ερωτήσεις

Με την χρήση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα κερδίζουμε από 40% έως 80% εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας. Το ποσοστό αυτό ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα του ηλιακού θερμοσίφωνα.

BOILER-ΔΟΧΕΙΟ

 • Το πρώτο κριτήριο είναι το μέγεθος του δοχείου το οποίο  έχει να κάνει με τη μέση κατανάλωση ζεστού νερού ανά άτομο – κυρίως το χειμώνα που η ηλιοφάνεια είναι σαφώς μικρότερη – συνυπολογίζοντας το νερό που χρησιμοποιείται και από πλυντήρια ρούχων ή πιάτων.
   

 • Το δοχείο του ηλιακού θερμοσίφωνα να είναι εσωτερικά επενδεδυμένο (διπλή επισμάλτωση) DOUBLE GLASS. Αυτή η μέθοδος (GLASS) θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη για την ιδιαίτερη ελαστικότητα που έχει και για τις αντοχές της σε πολύ σκληρά νερά, ώστε να προστατεύει τη δεξαμενή από ρωγμές λόγω συστολών και διαστολών.

 • Να έχει ανοξέιδωτη(INOX) εξωτερική επένδυση , το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε παραθαλάσσιες περιοχές, σε υγρά κλίματα και στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

 • Να έχει μόνωση πολυουρεθάνης υψηλής πυκνότητας και πάχους (τουλάχιστον 50 χιλιοστών), ώστε να εξασφαλίζει ζεστό νερό ακόμα και σε πολικές θερμοκρασίες (υπό το μηδέν).

 • Η μεταλλική κατασκευή της δεξαμενής του να είναι πάχους 3 χιλιοστών

 • Το κλειστό κύκλωμα αντιψυκτικού υγρού να προστατεύεται από μανδύα (jacket), ώστε να λειτουργεί σωστά ακόμη και όταν κάνει παγωνιά και ταυτόχρονα να προστατεύει τους συλλέκτες από τα άλατα του νερού, τα οποία ως γνωστόν ευθύνονται για το βούλωμα των σωληνώσεων των συλλεκτών.

ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
 

 • Να είναι οπωσδήποτε επιλεκτικοί , Οι επιλεκτικοί συλλέκτες μπορούν να αποδώσουν μέχρι 40% περισσότερο από τους απλούς  ηλιακούς συλλέκτες και η απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας φτάνει μεχρι 98% η χάλκινη επιφάνεια του ηλιακού συλλέκτη να είναι με επίστρωση τιτανίου (επιλεκτικοί συλλέκτες) και το τζάμι να είναι άθραυστο (SOLAR TEMPERED GLASS 4 χιλιοστών) για αντοχή στο χαλάζι και ειδικών κρυστάλλων (για να ελαχιστοποιούνται οι επανακλάσεις της άμεσης ακτινοβολίας).

 • Οι ηλιακοί συλλέκτες θα πρέπει να διαθέτουν οπές εξαερισμού προς αποφυγή δημιουργίας εσωτερικών υδρατμών λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας ιδιαίτερα τον χειμώνα σε υγρά κλίματα

 • Πολύ σημαντικό είναι να επιλέξουμε τη σωστή διάσταση του συλλέκτη για να έχουμε επαρκές ζεστό νερό χειμώνα καλοκαίρι (πχ ηλικαός θερμοσίφωνας 160 lt καλό είναι να έχει συλλέκτη επιφάνειας 2,5 τ.μ και όχι μικρότερο αλλά ούτε και μεγαλύτερο εκτός και αν συντρέχουν λόγοι σκίασης κτλ)

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να είναι κλειστού κυκλώματος (λειτουργία με αντιψυκτικό) διότι αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα (δεν καταστρέφονται οι ηλιακοί συλλέκτες). Μας δίνει 50% μεγαλύτερο όριο ζωής και μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης.

Ένα ηλιακό σύστημα πρέπει να έχει δήλωση συμμόρφωσης προς τον ΕΛΟΤ (CE) και test report βαθμού απόδοσης από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.
Πρέπει να είναι 100% Ελληνικής κατασκευής

 

Καλό είναι το πρώτο service του συστήματός μας να γίνει στο τέλος του δεύτερου έτους λειτουργίας του και έπειτα κάθε 2 χρόνια.

Κάνοντας το service, το ειδικευμένο συνεργείο μας
Ελέγχει την λειτουργία του συστήματος 
Συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής.
Αλλαγή  ράβδου μαγνησίου
Αλλαγή φλάντζας αντίστασης
Καθαρισμός του Boiler εσωτερικά
Πλήρης έλεγχος όλης της συσκευής και τον ηλεκτρικών μερών του

Σε περίπτωση που έχει παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, το συνεργείο μας πληροφορεί και συνεννοείται με τον πελάτη πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Για ραντεβού εξυπηρέτησης από τα συνεργεία μας, παρακαλώ ελάτε σε επαφή μαζί μας. ( 210 4924200/ 210 5774207 )

Η συντήρηση ενός ηλιακού συστήματος, όπως εξάλλου όλων των συσκευών και μηχανών, είναι απαραίτητη, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία και η απόδοσή του. Κάνοντας service στην καθορισμένη στιγμή, βοηθάμε το σύστημά μας να "αντέξει" στην πάροδο του χρόνου και να μας δίνει τις υπηρεσίες του για περισσότερα χρόνια και με αποτελεσματικότητα.

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του iliakoi-thermosifones.com και για την βελτίωση της online εμπειρία σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.